Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Youri Jelsma

Motiv Academy Trainee

De Motiv Academy staat voor mij dan ook voor: ‘Samen doen leren’

Tijdens mijn master Criminologie aan de Erasmus Universiteit raakte ik steeds meer geïnteresseerd in het fenomeen cybercrime.  Mijn afstudeeronderzoek besloot ik dan ook naar hackers en de hackergemeenschap te doen. Gedurende mijn afstudeeronderzoek kwam ik voor het eerst in aanraking met het ‘cybersecurity landschap’ op SHA2017, het grootste internationale Hackerskamp ter wereld. Na deze onderdompeling wist ik het zeker, na mijn studie wilde ik de cybersecurity in!

Als criminoloog had ik echter geen ICT-achtergrond, dus kan dat dan wel? Die vraag werd al snel voor mij beantwoord! De Motiv Academy!

Youri over het Cyber Security programma

Voor mij is de Motiv Academy de uitgelezen kans om mijn technische kennis te vergroten. Het brede programma van netwerksecurity, scripting, hacking en malware-analyse en tegelijkertijd aan de slag gaan op het Security Operations Center zorgen ervoor dat ik de kennis die ik op doe meteen in de praktijk kan toepassen.

Inmiddels ben ik al ruim over de helft van de Academy en kan ik terugkijken op een zeer leerzame tijd, waarin ik zowel op technisch gebied als op het gebied van persoonlijke ontwikkeling grote sprongen heb gemaakt.  De gemoedelijke sfeer op het Security Operations Center en de mogelijkheden die je krijgt om zowel in teamverband als zelfstandig ‘hands-on’ aan de slag te gaan hebben daar een groot aandeel in gehad.