Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Stijn van Rooij

Junior Security Specialist

Mijn naam is Stijn van Rooij en ik ben een 22-jarige Tilburger. Voor meer dan de helft van mijn leven speel ik nu altsaxofoon en ook schrijf ik mijn eigen muziek. Ik ben nieuwsgierig, analytisch, creatief en blijf makkelijk gefocust. 
 
Al sinds de basisschool heb ik een passie voor programmeren en websites maken. Deze passie heb ik sindsdien nagejaagd. Een paar maanden geleden heb ik op dat pad een mijlpaal bereikt door mijn studie Web Science af te ronden. Daarna wist ik niet precies wat ik moest doen. De master Human Technology Interaction stond korte tijd op mijn radar, maar dit was veel te theoretisch en zou weer drie jaar duren. Ik wilde iets kunnen betekenen voor de wereld. 
 
Dat ik wilde werken was mij dus al duidelijk, maar de grootste keuze waar ik voor stond was of ik de kant van web development wel op zou willen gaan. Uiteindelijk koos ik ervoor om de cybersecurity in te gaan. De lezingen over cybersecurity op de universiteit vond ik altijd het leukste gedeelte van de week. Er was alleen één probleem: ik had tot nu toe slechts theoretische kennis opgedaan.

Toen ontdekte ik Motiv, die een traineeship voor cybersecurity specialist aanbood.

Vanaf het moment dat ik bij Motiv binnenkwam voor een kennismaking, vloeide de Motiv-vibe als een vloedgolf over me heen.

Direct voelde ik me hier thuis. Ook nu ik binnen ben, zet de huiselijke sfeer zich voort: mijn mede-trainees en ik voelen na de eerste week direct als een hechte groep. Ik ben trots dat ik hier een onderdeel van uit mag maken.