Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Shannon de Groen

Junior Security Specialist

Hi, ik ben Shannon, 24 jaar. Ik woon op dit moment in Rotterdam samen met mijn vriend en onze hamster en puppy. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om bord- en kaartspellen te spelen, films/series te kijken en leuke dingen te doen met vrienden.

Mijn interesse voor computers begon al toen ik jong was. Ik vond het erg leuk om dingen te doen op de computer en kon al snel mijn familie hier ook mee helpen. Omdat ik ook veel interesse had in tekenen en knutselen heb ik een opleiding gedaan richting Communication and Multimedia Design. Het bedenken van interactieve, digitale oplossingen voor problemen. Tijdens deze opleiding ben ik in aanraking gekomen met privacy, ethiek en beveiliging van gegevens. Dit is iets wat heel erg mijn interesse wekte.

Na mijn opleiding wist ik dat ik niet wilde gaan werken richting visual design. Ik wilde iets gaan doen met onderzoek en het adviseren en helpen van gebruikers. Hierdoor ben ik gaan werken bij een IT servicedesk. Daar ben ik meer gaan leren over security, iets wat steeds meer mijn interesse wekte.

Uiteindelijk ben ik via via met Motiv in contact gekomen. Na een ori├źnterend eerste gesprek wist ik het zeker, hier wil ik werken! Bij Motiv krijg ik de kans om mijn kennis richting cyber security uit te bereiden en krijg ik een opstapje naar mijn droombaan.

De sfeer binnen Motiv is heel open, iets wat ik erg fijn vind. Je kan zo in gesprek met de managers van verschillende afdelingen en mensen in andere vakgebieden binnen Motiv. Zo kan je als trainee uitzoeken waar jouw passie ligt en hoe je je droombaan kan realiseren.

Ik zou iedereen met een interesse naar cyber security aanraden om bij Motiv te gaan kijken. Ze geven hier iedereen een kans, ook zonder voorkennis van IT!