Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Ramiella Ramos

Junior Security Specialist

Mijn naam is Ramiella Ramos en ik ben 26 jaar oud. Ik ben geboren in Zaandam, maar woon al praktisch heel mijn leven in Rotterdam. Tijdens het grootste gedeelte van mijn schoolperiode, heb ik altijd op het hoogste niveau in Nederland gehandbald. Op een gegeven moment heb ik ervoor gekozen om te stoppen, aangezien ik naast mijn studie Criminologie, de studie Rechten ging doen. 
 
Na het behalen van de masters Privaat- en Strafrecht wist ik eigenlijk dat ik niet als jurist door het leven wilde gaan. Ik was op zoek naar iets meer uitdaging en dynamiek binnen mijn toekomstig werkveld. Wel wilde ik mij bezig blijven houden met wat strafrechtelijke aspecten en onrechtvaardige situaties. 
 
Aangezien wij ons momenteel bevinden in een gedigitaliseerde samenleving, verplaatsen steeds meer criminelen zich naar de virtuele wereld. Mij lijkt het heel interessant om mee te gaan in deze verschuiving, alleen dan aan de goede kant van de medaille. Cybercriminelen worden steeds creatiever en de schade die zij kunnen aanrichten kan enorm groot zijn. Dit zorgt tegelijkertijd voor meer uitdagingen binnen de securitybranche waarin je genoodzaakt bent om in beweging te blijven.

In eerste instantie betwijfelde ik of je met mijn achtergrond wel zomaar dit wereldje in kon stappen. Totdat ik Motiv Academy tegenkwam!

Gelukkig geeft het traineeship van Motiv Academy mij de mogelijkheid om mijn technische kennis te verbreden en mij uiteindelijk te ontwikkelen tot een echte cybersecurityspecialist. Vanwege de combinatie werken en leren, krijg je de gelegenheid om direct ervaring op te doen in de praktijk en leer je gaandeweg steeds meer over de fijne kneepjes van het vak. Ik heb er enorm veel zin in en ben erg gemotiveerd om uiteindelijk een bijdrage te leveren aan de digitale veiligheid in Nederland.