Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Pim Edens

Junior Security Specialist

Mijn naam is Pim Edens, ik ben 25 jaar oud en ik ben een geboren en getogen Hagenees. Ik ben een groot voetballiefhebber en daarnaast doe ik graag aan fitness en boksen. In het weekend ben ik te vinden met een biertje op het terras of op andere gezellige bijeenkomsten. Daarnaast ben ik ook wel eens creatief in de keuken en speel ik graag een spelletje.

Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de georganiseerde misdaad en mijn droom was dan ook altijd om later boeven te gaan vangen. Ik ben daarom Criminologie gaan studeren en inmiddels ben ik afgestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik een sterke interesse ontwikkeld voor cybercrime. Deze vorm van criminaliteit is relatief nieuw en kan ongekend grote schade aanrichten. Onze samenleving wordt steeds digitaler en steeds meer vormen van criminaliteit verplaatsen zich dan ook naar de digitale wereld. Cybercrime ontwikkelt zich dagelijks en criminelen worden steeds vernuftiger, wat het een zeer interessant en dynamisch fenomeen maakt.

Na mijn studie wilde ik daarom graag een bijdrage leveren aan de aanpak van deze criminaliteit. Een carrière in de cybersecurity leek mij daarom bij voorbaat erg interessant, alleen heb ik tijdens mijn opleiding nooit de gelegenheid gehad om de benodigde technische vaardigheden aan te leren. Motiv Academy biedt mij, als criminoloog, de mogelijkheid om deze technische vaardigheden alsnog aan te leren, waardoor ik kan bijdragen aan de aanpak van deze digitale boeven.

Dit maakt het traineeship van Motiv voor mij de ideale stap om mij verder te ontwikkelen en mijn dromen uit te laten komen.

Daarnaast bestaat Motiv uit een gevarieerde club mensen met veel verschillende achtergronden waar ik mij erg thuis voel. Ik kan dan ook niet wachten om een echte cybersecurity expert te worden!

Nog een funfact: ik ben weleens met een board van een vulkaan afgegleden!