Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Orhan Koç

Junior Security Specialist

Mijn naam is Orhan Koç, te wonend in Almelo, en ik ben 24 jaar oud. Ik ben in de ICT ingestapt wegens mijn liefde voor beveiliging, netwerken, computers en videogames (het spelen, niet het programmeren). Deze liefde is voornamelijk ontstaan dankzij Hollywood en hun geromantiseerde perspectief van hackers en cybersecurity, wellicht ken je CSI: Miami?

Vervolgens had ik gekozen voor de richting mbo ICT en ik ontdekte dat netwerkbeheer echt iets voor mij was, die vier jaar vlogen voorbij en het was alweer tijd voor de volgende stap. De overstap van mbo naar hbo was groot, maar daar ontdekte ik mijn passie, iets waarmee ik mijn toekomst op wil bouwen: cybersecurity!

Na mijn studie Cyber Security ging ik direct op zoek naar de volgende ervaring, want ik ben afgestudeerd, maar er is altijd meer te beleven en te leren.

Ik ontdekte Motiv, die een traineeship voor cybersecurity specialist aanbood.

“Dit is echt iets voor mij” dacht ik op dat moment. Motiv geeft mij de kans om mijn vaardigheden te versterken en mijn zwakkere punten te ontwikkelen.

Wellicht heb je het opgemerkt, maar met al dat leren en spelen met computers en ICT neemt een mens afstand van de samenleving en wordt per ongeluk een introvert. Bij Motiv komen mensen van verschillende culturen, opleidingen en levensstijlen bij elkaar om te leren, werken en vrienden te maken. Daarnaast worden er ook nog trainingen gehouden voor teambuilding. Het zorgt voor wonderen voor je sociale vaardigheden! Mijn mede-trainees en ik voelen na de eerste week direct als een hechte groep. Ik ben trots dat ik hier een onderdeel van uit mag maken!