Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Niels Hof

Junior Security Specialist

Mijn naam is Niels Hof en ben als 24-jarige afgestudeerd aan zowel de Vrije Universiteit als de Leiden Universiteit. Het studentenleven is begonnen in Groet (NH), waarvan ik iedere dag naar Amsterdam vertrok voor de bachelor Bestuur- en Organisatiewetenschappen. De interesse in veiligheid lag hiervoor ten grondslag.

Eenmaal verhuisd naar Amsterdam heeft het veiligheidsaspect mij niet losgelaten en heb ik de masters Besturen van Veiligheid en Crisis & Security Management afgerond. Toch ontbrak er iets, zeker als je bijvoorbeeld leest over hacks die een complete infrastructuur plat kunnen leggen. Ik wilde er heel graag iets mee, maar deze kennis ontbrak bij mijn studies. Hoe kan ik later van waarde zijn, als ik niets afweet van cybercrime?

Bij Motiv heb ik het volste vertrouwen dat ik na het afronden van de Academy ook in het cybersecurity domein slagvaardig kan zijn en daarmee mijn waarde aan Nederland kan toevoegen.

Maar wat is dan precies mijn waarde? Ik ben sociaal sterk, kan hard werken en pak zaken snel op. Dat sociale komt mijns inziens het beste tot uiting in een informele en kleinschalige organisatie, daar waar Motiv juist voor staat. Niet eromheen draaien, gewoon tegen elkaar kunnen zeggen waar het op staat. Daar kom je ver mee.

In mijn vrije tijd sport en game ik graag, het liefst met vrienden. Verder ben ik een laatbloeier wat betreft mijn literaire carrière, maar ben ik onderhand hard op weg om de verloren tijd in te halen. Non-fictieve literatuur gericht op de huidige maatschappij en het verleden en de toekomst ervan spreken mij het meest aan. Een feitje over mezelf? Ik ben 2.03 m en nee, ik zit niet op basketbal en het is ook niet koud hierboven. Deze vragen kan je dus overslaan tijdens een gesprek met mij.