Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Nicky Brugel

Junior Security Specialist

Mijn naam is Nicky Brugel, ik ben 28 jaar oud en ik woon in Breda. Ik ben vanuit huis opgegroeid met security, omdat mijn vader een beveiligingsbedrijf heeft dat zich richt op alarm- en camerabeveiliging. Toen ik nog wat jonger was, heb ik in vakanties vaak meegewerkt in zijn bedrijf en dat vond ik erg leuk. Ook ben ik er zelf 1,5 jaar allround werkzaam geweest. Ik heb meegewerkt in de sales, inkoop en ik ben ook regelmatig met de monteurs op pad geweest.

Ik heb de studie Integrale Veiligheidskunde op Avans Hogeschool Breda gevolgd. Een van de vakken die ik tijdens mijn studie kreeg, was informatiebeveiliging; dit vond ik erg interessant. Echter miste ik hier diepgang, en dan met name technische diepgang, omdat dit vak voornamelijk gericht was op het beleid rondom cybersecurity. Om meer diepgang op technisch vlak te krijgen, heb ik de minor Information Systems Security op Hogeschool Utrecht gevolgd. Hierbij kreeg ik technische vakken zoals network security en cryptography, maar ook organisatorische vakken zoals securitymanagement en business continuity. Mijn interesse in cybersecurity is tijdens mijn studie aangewakkerd en ik wil mij hier verder in verdiepen.

Ik heb voor de Motiv Academy gekozen, omdat Motiv volledig gespecialiseerd is in cybersecurity en daarom alle kennis omtrent cybersecurity zelf in huis heeft.

Daarnaast vind ik het erg fijn dat het opleidingstraject in grote lijnen al is uitgestippeld en na de in-house dag is mij duidelijk geworden dat er een informele sfeer heerst, wat ik erg fijn vind.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met gamen op de PC en PS4, voornamelijk Battlefield 5, CS:GO op de PC en FIFA op de PS4. Daarnaast heb ik in de vakantie mijn gitaar weer onder het stof vandaan gehaald.

Feitje over mijzelf: Ik ben een tijdje bezig geweest met het minen van Bitcoin en altcoins.