Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Maurits Beudeker

Junior Security Specialist

Mijn naam is Maurits, ik ben 28 jaar en ik heb in Utrecht mijn bachelor en master studie gedaan en in 2020 afgestudeerd. Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in alle aspecten van problemen en dingen op verschillende schalen bekijken. Bij de studie Aardwetenschappen heb ik wiskundige en natuurkundige technieken geleerd om die op praktische problemen toe te passen.

Als gediplomeerd geofysicus heb ik nu geleerd om met behulp van aardbevingsdata de ondergrond beter in kaart te brengen. Mijn master thesis heb in februari 2020 afgerond, waarbij ik heb gekeken hoe de structuur onder het gasveld Groningen in kaart gebracht kan worden met een nieuwe methode.

Toen ik aan het eind van mijn studie ging rondkijken merkte ik dat de banen binnen de Geologische sector te specialistisch waren. Ik realiseerde mij dat de geologie voor mijzelf een toepasbaar probleem was wat ik kon oplossen met wiskundige en natuurkundige methodes. Binnen en buiten mijn studie ben ik altijd graag bezig geweest met programmeren en was ik altijd veel bezig op de computer.

Toen ik de in-house dag van het traineeship bij Motiv bijwoonde, zag ik dat de cybersecurity sector een nieuwe uitdaging voor mij kon zijn waar ik mezelf enthousiast in kan verdiepen en ontwikkelen.

Waar ik bij mijn studie mij vooral bezig hield met de geschiedenis van de aarde, houdt de cybersecurity sector zich bezig met de toekomst.