Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Lucas van der End

Junior Security Specialist

Mijn naam is Lucas, ik ben 31 jaar en ik woon in Rijsoord. Tijdens de opleiding Toegepaste Psychologie werd mijn interesse in veiligheid en cybercrime voor het eerst gewekt tijdens een keuzevak criminologie. Echter was er in die periode nog weinig bekend over cybercrime, laat staan de mogelijkheid een Traineeship Cybersecurity te volgen.

Na functies als coach, trainer en procesverbeteraar, ben ik uiteindelijk in de rol van projectleider gerold. Tijdens het coördineren van IT-projecten kreeg ik meer en meer te maken met onder andere cybersecurity en de veranderende technologie. De technologie ontwikkelt zich ontzettend snel en dit heeft dan ook weer grote gevolgen voor veel organisaties. Daarnaast wordt ook het opsporen en bestrijden van criminaliteit steeds complexer. Juist van deze uitdagingen krijg ik ontzettend veel energie en daar wil ik graag iets mee doen.

Motiv biedt mij de mogelijkheid om mezelf verder te ontwikkelen op het gebied van cybersecurity en zo kunnen wij samen de wereld een stukje veiliger maken.

Ook in mijn vrije tijd ga ik graag een uitdaging aan. Zo handel ik actief in cryptocurrency en heb ik mezelf op latere leeftijd nog leren snowboarden. Ik probeer dan ook regelmatig de sneeuw op te zoeken in Oostenrijk of gewoon in Zoetermeer (SnowWorld). Daarnaast voetbal ik van kleins af aan en discussieer ik graag met vrienden over de mens, de maatschappij en digitalisering, onder het genot van een goed glas whisky.