Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Koen Sanderse

Junior Security Specialist

Hallo, ik ben Koen Sanderse, 21 jaar en nu wonende in Utrecht. Erg nieuwsgierig naar de nieuwste ontwikkelingen en altijd bereid om meer te leren!

Tijdens mijn HBO studie Toegepaste Wiskunde kreeg ik steeds vaker te horen over verschillende cyberaanvallen in het land, ransomware bij kleine en grote bedrijven, grootschalige supply-chain attacks op belangrijke infrastuctuur in bv Amerika. Veel mensen uit mijn familie en vriendenkring hebben een eigen bedrijf dus ik weet dat voor heel veel mensen, het bedrijf hun leven is. Als je te maken zou krijgen met zo’n cyberaanval kan je in 1 klap alles kwijtraken waar je jouw bloed, zweet en tranen in hebt gezet, dit wilde ik koste wat het kost voorkomen.

Ik had al redelijke kennis over computersystemen vanuit mijn MBO opleiding Gamedevelopment dus ik heb al snel het touw in handen genomen en zelfstandig zitten leren over hacken en cybersecurity. Toen kwam ik al snel op sites zoals TryHackMe en HackTheBox, hier voelde ik me als een vis in het water! op een leuke manier leren en beoefenen van cybersecurity en hacken.

Na een half jaartje van hobbymatig leren vanuit deze sites heb ik uiteindelijk besloten om alles op alles te zetten en mijn opleiding stop te zetten zodat ik full-time kan leren voor het pittige OSCP certificaat van Offensive Security. Hier ben ik nog steeds mee bezig naast de traineeship van Motiv. Dit is nog steeds een van mijn beste beslissingen geweest, naast het kiezen voor de Motiv traineeship 😉.

Hierdoor ben ik uiteindelijk ook bij de traineeship gekomen sinds ik graag meer bedrijfservaring wou opdoen in het echte leven.

Tijdens het traineeship heb ik eigenlijk alles gevonden waar ik naar zocht, en meer:

  • Een goede leeromgeving met de beste docenten
  • De leukste groep die net zo enthousiast is over cybersecurity als ik
  • Focus op het leren van belangrijke technische en business kennis

Binnen de groep zitten erg diverse mensen van alle achtergronden, technisch, creatief, veel voorkennis of weinig, zolang je echt passie hebt voor cybersecurity ben je welkom hier.

De lessen zijn pittig, maar elke dag heb je weer enorm veel geleerd over wat belangrijk is binnen de cybersecurity wereld.

Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze om bij Motiv te werken, en ben enorm benieuwd naar de toekomst van dit vakgebied.