Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Koen Knibbe

Junior Security Specialist

Hoi! Mijn naam is Koen Knibbe, 25 jaartjes jong en woonachtig in Barneveld samen met mijn vriendin.

Van jongs af aan heb ik twee duidelijke interesses gehad: IT-gerelateerde onderwerpen en internationale betrekkingen. De IT-interesse zorgde ervoor dat ik uiteindelijk als vraagbaak ben gaan fungeren voor vrienden en familie en de internationale betrekkingen deden mij inzien dat de digitale globalisering steeds meer met security risico’s te maken heeft. Na het behalen van mijn havo-diploma heb ik ervoor gekozen om HBO Integrale Veiligheidskunde te gaan studeren op de Hogeschool Utrecht. Hier heb ik de basis meegekregen op het gebied van security en securitymanagement, maar het technische aspect miste ik helaas tijdens de opleiding. Juist dit deel van veiligheid spreekt mij aan, de toekomst zal steeds meer richting cybersecurity gaan. Mijn interesse voor digitale veiligheid was aangewakkerd maar juist op dit deel miste ik de expertise tijdens mijn opleiding. Zo ben ik in mijn 2e jaar de Motiv Academy tegengekomen. Na het afronden van mijn studie heb ik mij gelijk aangemeld en een tijdje geleden is het traject gestart!

MotivAtos is een erg toegankelijke organisatie die voor mij het pad richting een carrière binnen de cybersecurity heeft geopend. Het verkennen van het security-vak door het behalen van veel internationaal erkende certificaten, in combinatie met het daaropvolgende stagetraject zorgt voor een mooie combinatie van technische theoretische kennis en de eerste praktijkervaring.

Je IT-carrière starten samen met een groep met erg diverse achtergronden maakt het extra leerzaam, de input en gezelligheid vanuit de groep zorgt voor een extra dimensie in het traject!

In de privésferen ben ik vooral een gezelligheidsmens, ik hou van een feestje een bijeenkomst of andere sociale bezigheden. Reizen is altijd een andere (grote) interesse geweest maar dit is helaas op een laag pitje gezet sinds de pandemie van de afgelopen jaren. Verder zit ik graag op de mountainbike en doe dit zo nu en dan in wedstrijdverband, het competitieve aspect zorgt voor een extra boost.