Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Joppe van Merkom

Junior Security Specialist

Hallo! Ik ben Joppe van Merkom 27 jaar, geboren en getogen in Rotterdam, en een van de nieuwe Junior Security Specialisten van de Motiv Academy.

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd in Criminologie en Crisis and Securitymanagement. Mijn interesse in veiligheid en digitalisering werd al vroeg aangewakkerd door m’n vader. Tijdens mijn bachelor heb ik deze interesse gecombineerd met de studiestof en me verdiept in verschillende vormen van cybercrime en andere IT-gerelateerde vormen van criminaliteit. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met een scriptie over het criminele leerproces van hackers. Toen was ik nog niet klaar met studeren. Ik wilde graag veiligheid vanuit een breder perspectief leren kennen. De master Crisis and Securitymanagement gaf me de mogelijkheid om dit te doen. Wederom heb ik tijdens deze studie de digitale kant van veiligheid en specifiek cybersecurity aangevuld met onderwerpen als terrorisme en inlichtingenwerk.

Toch ontbrak er naar mijn gevoel nog iets, de echte technische kennis. De sociale en organisatorische kant van veiligheid wil ik combineren met echt technische kennis. Via voormalig trainee Youri kwam ik in aanraking met Motiv. Door zijn verhalen en ervaring werd ik enthousiast, de technische kennis opdoen en deze gelijk gebruiken in de praktijk.

Het ongedwongen contact tussen de collega’s en de werksfeer bij Motiv was wat voor mij de juiste keuze maakte.

In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk bezig met muziek. Zit al sinds mijn 15e op de drumkruk in verschillende bandjes op zowel amateur als semiprofessioneel niveau. Naast drummer, ben ik momenteel bezig om wat piano en bas te leren spelen. Verder ben ik een echte koffieliefhebber. Als ik niet bezig ben met de bovenstaande dingen, ga ik graag op reis, gooi ik met basketballen in de sporthal of probeer ik met vrienden een aantal golven te pakken met een surfplank.