Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Joey van den Heuvel

Junior Security Specialist

Mijn naam is Joey van den Heuvel, woon in Utrecht, en ben 26 jaar oud. Afgelopen jaar heb ik me hard ingezet om mijn studies Informatiekunde en Kunstmatige Intelligentie af te kunnen ronden. Tijdens deze tijd heb ik me kunnen verdiepen in verschillende uiteenlopende onderwerpen, waaronder security.

Op de universiteit had ik graag meer kennis hierover willen ontvangen, maar meer had zij niet te bieden. Ik dacht hierdoor: Welke mogelijkheden heb ik om dat wel te krijgen? Op die manier kwam ik na wat zoeken op het traineeship van Motiv terecht en leek mij dit een logische vervolgstap.

Vroeger had ik altijd al interesse in computers en ICT. Als achtjarig kind wilde ik een website bouwen. Mijn doel was om nieuws online te verzamelen en te publiceren op de lelijkste website die je je maar kunt voorstellen. Ondanks dat, was ik al gefascineerd door het in elkaar zetten ervan. Deze fascinatie zette zich door op de middelbare school in de vorm van het profielwerkstuk die over cryptografie ging. Ik vond het interessant om uit te zoeken welke algoritmen er allemaal bestonden om systemen te beveiligen.

Om de materie van de afgelopen jaren te laten bezinken, had ik de afgelopen maanden de tijd genomen om naar meerdere uithoeken van de wereld te gaan: Sri Lanka en Latijns Amerika. Dat was mijn ultieme moment van bezinning om, met goede moed, een nieuw avontuur te beginnen. Gelukkig ben ik avontuurlijk aangelegd en heb ik tijdens mijn eerdere reizen mooie verhalen meegemaakt en heb ik her en der wat fouten gemaakt. Zo heb ik eerder drie uur lang met plastic bordjes mijn auto proberen uit het ijs te scheppen. Het is belangrijk dat ik fouten maak er ervan leer om zo beter te worden in hetgeen wat ik doe. Gelukkig biedt het traineeship daar ruimte voor.