Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Jimmy du Bois

Junior Security Specialist

Hallo, ik ben Jimmy du Bois en ik ben 25 jaar. In 2014 heb ik een Systeem/netwerk -beheerder opleiding niveau 4 gevolgd in verkort traject.

Sinds dat ik een klein jochie was, wist ik al dat ik de IT in ging. Dankzij verschillende stage plaatsen kreeg ik al snel te maken met firewalls en virtualisatie systemen; dit nam ik mee naar huis en bouwde ik mijn eigen lab. Deze hobby mocht ik vervolgens voortzetten met een fulltimebaan als systeemnetwerk-beheerder. Alles wat ik geleerd had, mocht ik toepassen bij echte klanten, hoe gaaf is dat?

Er was alleen een onzekerheid… Wat gebeurt er nou werkelijk achter de schermen, en hoe veilig zijn de systemen die ik lever aan de klant? Dit was een gedachte wat dikwijls bij me opkwam. Uiteindelijk ben ik me steeds meer gaan richten op ICT-security.

Voordat ik een systeem aflever aan een klant, wil ik in kaart hebben wat de risico’s zijn.

De interesse, ambitie en motivatie is er om een ICT-security expert te worden, ik heb in kaart hoe ik me over vijf jaar zie en dat is een doelstelling die ik wil halen. Vervolgens kwam de Academy op mijn pad. De Academy sluit volledig aan op mijn doelen, vervolgens kwam ik er bij de in-house dag achter wat voor geweldig bedrijf erachter staat.

Wat doe ik als ik thuis kom? Er staat een geweldige vrouw achter mij, elke dag wanneer ik thuis kom, gaat alle aandacht eerst en vooral naar mijn vriendin. Daarnaast houd ik me voornamelijk bezig met ICT-security/pentesting gerelateerde zaken.