Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Jamie van Zijl

Junior Security Specialist

Mijn naam is Jamie van Zijl, 21 jaar en woon in Rotterdam.

Vanaf jongs af aan was ik al bezig met computers. Sinds een jaar of zeven begon ik met het aanpassen van de instellingen in de BIOS van m’n vaders computer. Toen begreep ik er nog weinig van, maar dit is waar mijn passie voor ICT is begonnen. Inmiddels heb ik de opleiding Media en Applicatieontwikkelaar afgerond op het Grafisch Lyceum in Rotterdam.

Dat een goede cyber security implementatie belangrijk is heb ik ondervonden toen ik een aantal jaar geleden mijn eigen projecten ben gestart. Ik programmeerde deze volledig zelf en dat liep goed totdat mijn Linux(ubuntu) VPS werd gehackt. Sinds dien ben ik veel cursussen in mijn vrije tijd gaan volgen om dit in de toekomst te voorkomen.

Toen ik een maal meer kennis en ervaring had opgedaan ben ik gaan solliciteren voor een fulltimebaan in dat wat ik leuk vind, maar nergens kon ik echt de juiste plek vinden. Dit was tot dat ik een berichtje van Dylan Roelfs op LinkedIn kreeg. Hij vroeg of ik interesse had om binnen zijn veld van cyber security te komen werken. Toen ik op de website van Motiv an Atos company keek, zag ik meteen dat dit precies is wat ik wil: veel leren, kennis op doen die daadwerkelijk toepasbaar is en bovendien een supertoffe baan in een vakgebied dat continu veranderd en spannend blijft.

Dit is nog duidelijker en meer bevestigd in het sollicitatieproces, je merkt gelijk dat iedereen erg fijn met elkaar omgaat en elkaar met respect behandeld. Ik kijk dan ook ontzettend uit naar de komende tijd. Het traineeship eist veel inspanning maar dat is het dubbel en dwars waard!

Verder probeer ik 2 tot 3 keer per week naar de sportschool te gaan en de overige tijd besteed ik aan het ondernemen van gezellige dingen met vrienden of een beetje te gamen.