Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Herlambang Saputro Wicaksono

Junior Security Specialist

Ik ben Herlambang Saputro Wicaksono, ook beter bekend als Jason. Geboren in Indonesië en verhuisd naar Nederland, Amsterdam.

Technologie heb ik altijd interessant gevonden. Van leuke gadgets en computerspellen tot innovatie en digitalisering in de samenleving. Als kind was ik altijd geplakt aan mijn computerspellen en als tiener heb ik mijn eigen computer samengesteld en gebouwd. Door deze hobby’s heb ik mijn interesse in technologie verdiept en heb ik besloten om te beginnen aan mijn studie Information Science aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Tijdens mijn studie heb ik verschillende soorten techniek in de informatietechnologie mogen meemaken. Van het programmeren van lego bots die autonoom een mini parcours doorreed tot het ontwerpen van een research development systeem voor de universiteit. Maar naarmate ik de verschillende applicaties en ontwerpen zie, merkte ik dat er weinig gedaan wordt aan de beveiliging. Het is natuurlijk waardevolle infrastructuur die juist beschermd moet worden. Vandaar dat ik heb gekozen om mij te verdiepen in het security-vak.

Motiv is voor mij een partij die het mogelijk maakt om de security wereld te verkennen.

Zo kan ik de juiste skills verkrijgen en bewapend zijn om de digitale wereld een stuk veiliger te maken.

Sporten doe ik graag. Fitness en kickboksen zijn mijn twee favoriete sporten en vroeger ook een beetje gejudood. Daarnaast kan ik me met gamen ook zeker wel vermaken. In beide hobby’s vind ik de progressie en de weg naar de top het meest verslavend. En bij sporten hoort natuurlijk ook eten, wat ik zeker ook graag doe! Vooral de Aziatische keuken en de Italiaanse keuken zijn mijn favoriet.