Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Gijs van Mierlo

Junior Security Specialist

Hallo! Ik ben Gijs van Mierlo, 22 jaar. Ik woon in Spankeren, speel al ruim mijn halve leven piano, daarnaast ook in een popbandje. 

Al jaren ben ik thuis het aanspreekpunt voor wanneer er iets aan de hand is met computers of digitale apparaten (Waarom doet de printer het niet!? Hoe moet ik dit instellen?) Ook schroef ik wel eens iets uit elkaar om te kijken hoe het er nou van binnen uitziet. Het was voor mij dan ook een logische stap om voor de opleiding ICT te kiezen. Daarbij heb ik de specialisatie Infrastructure & Security Management gekozen. Achteraf bleek dit een perfecte keuze te zijn, en door deze richting te kiezen was mijn interesse voor cybersecurity nog meer gewekt.  

Maar, toen was ik afgestudeerd met alleen basiskennis op zak. Ik wilde eerst ervaring en kennis opdoen en mezelf meer ontwikkelen op het gebied van IT en cybersecurity. Daarom kwam ik al vrij snel uit bij een traineeship, waarbij ik natuurlijk een hoop keuzes had. Uiteindelijk heb ik voor Motiv gekozen, en dit is echt de juiste keuze geweest. Wat ik heel waardevol vind aan Motiv zijn de vele mogelijkheden tot oriënteren wat ik nu echt interessant vind en wil gaan doen, en daarnaast zijn het halen van certificaten en het leren van softskills erg nuttig. Dit gecombineerd met het feit dat het traineeship bij een echt cybersecuritybedrijf is heeft mij over de streep getrokken.  

Het lijkt me erg waardevol om ons land te beschermen tegen de steeds grotere mate van online dreigingen en onveiligheid en kennis en ervaring op te doen op het gebied van cybersecurity. Motiv biedt hiervoor de mogelijkheden en ik kijk er naar uit om dit bij het bedrijf te leren en te kunnen doen!