Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Dennis Prevaes

Junior Security Specialist

Mijn naam is Dennis Prevaes. Ik woon sinds een aantal jaar in Leiden en sinds twee jaar samen met mijn vriendin.

De digitale dreiging van buitenaf is groter dan ooit en ik wil graag een bijdrage leveren om de digitale samenleving zo goed mogelijk te beschermen. Het cybersecurity domein is constant aan het veranderen, waarbij het noodzakelijk is om altijd up-to-date te blijven. Deze constante ontwikkeling is enorm interessant en stimuleert mij om continue door te blijven leren om zo de hackers altijd een stapje voor te zijn.

De Motiv Academy sprak mij direct aan, omdat ik mijzelf hier kan verdiepen in de technische aspecten van het cyberdomein en ook aandacht is voor het ontwikkelen van mijn soft-skills.

Na de eerste paar dagen van het traineeship was ik helemaal verkocht!

De combinatie van klassikaal studeren en werken in de praktijk vind ik een ideale combinatie. Hierdoor kan ik direct mijn opgedane theoretische kennis in de praktijk brengen.

Verder ben ik vaak op de squashbaan. Squash is voor mij een intensief en tactisch spel waarbij het belangrijk is om goed bewust te zijn van je omgeving en het anticiperen hierop. De combinatie van het bewustzijn van je omgeving en het anticiperen op de acties van je tegenstander kan je de voorsprong geven om te winnen in het spel. Het bewustzijn van je omgeving en het anticiperen van de acties op je tegenstander ga ik ook gebruiken in rol als cybersecurity specialist om steeds de hackers een stapje voor te zijn.