Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Chris Koot

Junior Security Specialist

Ik ben Chris Koot, 24 jaar en afkomstig uit het mooie Zoetermeer. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om bezig te zijn met sport, zoals voetbal en hardlopen, lekker uiteten, lezen en afspreken met vrienden.

Mijn achtergrond ligt bij de IT. Na het afronden van het vmbo, ben ik doorgestroomd naar het mbo met de opleiding ICT-beheerder. Deze keuze heb ik gemaakt, nadat ik al vanuit thuis veel in aanraking ben gekomen met IT. Mijn vader zit zelf ook in de IT en heeft zeker een grote invloed gehad op deze keuze. Na mijn mbo wilde ik mijn kennis in het IT-landschap verbreden. Ik ben hierna begonnen aan mijn bachelor Information Security Management. Hier heb ik al veel geleerd over onderwerpen als risicoanalyses, consulting, auditing, security architecturen en SOC’s.

In mijn jeugd ben ik regelmatig in aanraking gekomen met beveiligingsrisico’s. Hierdoor is ook mijn interesse in cybersecurity aangewakkerd en besloot ik deze opleiding te doen. Daarbij zie ik Security als hot-topic dat in de komende jaren alleen maar groter wordt.

Nadat ik in aanraking was gekomen met het traineeship van Motiv, wist ik dat ik na mijn studie hier zou willen beginnen.

Het combineren van leren en werken sprak mij heel erg aan. Het kunnen behalen van certificaten stond erg hoog op de lijst van onderdelen waar ik zo snel mogelijk mee aan de slag wilde gaan. Motiv biedt mij de mogelijkheid om deze kennis vervolgens in de praktijk toe te passen als echte security specialist.