Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Charlotte Verweij

Junior Security Specialist

Hi, mijn naam is Charlotte Verweij, (Lot mag ook!), en ik ben 25 jaar oud. Ik heb Geo, Media & Design gestudeerd aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Dit is een opleiding die een paar van mijn interesses en kwaliteiten combineert: aardrijkskunde en grafische vormgeving. Er wordt veel gewerkt met ArcGIS en Adobe (zoals Adobe Illustrator en Abode InDesign) en het gaat vooral om de weergave van geo-informatie.

De creativiteit, die de basis vormde van mijn opleiding, kan ik inzetten bij Motiv Academy. Ik heb veel gewerkt met het in kaart brengen van geografische gegevens, waarbij goed moet worden nagedacht hoe dit naar de klant gevisualiseerd wordt. Hier wordt ook aandacht aan besteed bij het bedenken van websites en apps. Hierbij moet altijd in het achterhoofd gehouden worden ‘voor wie maak ik het en wat is het doel?’

Ik zocht een traineeship dat aansloot op mijn interesses en ‘wie zoekt die vindt’; Motiv was voor mij de perfecte keus!

Na jaren met de neus in de boeken wil ik er nog verder induiken en mijn interesses gingen vooral uit naar data science, software development en cybersecurity en dit kan ik allemaal vinden bij Motiv Academy. Tijdens de in-house dag werd mijn interesse nog verder aangewakkerd. Termen zoals big data, smart cities, satellieten en internet of things passeerde de revue. Dit zijn termen die tijdens mijn opleiding ook veel aan bod kwamen.

De gemeente Amsterdam, klant van Motiv, is een voorbeeld van een smart city. Een smart city is een leuk idee, maar wie zorgt ervoor dat de data van de burgers veilig blijft en dat deze niet in verkeerde handen belanden? Ik ben benieuwd hoe steden dit aanpakken en ik ben gemotiveerd om met deze zaken aan de slag te gaan. Ook ben ik geïnteresseerd in Waterschappen. Nederland ligt op een geosynclinaal vlak, waardoor het beveiligen tegen water in de toekomst steeds belangrijker wordt. Hoe kunnen wij deze belangrijke systemen, die ons tegen water beschermen, beveiligen? Ik ben geïnteresseerd in het beveiligen van zulke geografische systemen.

Bovendien kwam ook de term Virtual Reality voorbij, wat als hulpmiddel gebruikt wordt tegen cyberpesten. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik een les app ontworpen voor basisschoolkinderen om meer te leren over hun eigen leefomgeving. Ik vind het een uitdaging om te innoveren en mij met deze projecten bezig te houden.

Sinds mijn veertiende voetbal ik, nu bij svc’08 in Scheveningen. Ik train twee keer in de week en op zaterdag heb ik een wedstrijd. Daarnaast geef ik training aan een meisjesteam in de leeftijd van 9 tot en met 11, en hen plezier zien hebben, geeft mij dubbel zoveel plezier! Ik volg de Eredivisie op de voet. Elke zaterdagavond en zondag staat de tv afgesteld op Fox Sports. Ik ben zelf, misschien maak ik nu wel vijanden, voor Feyenoord. Daarnaast volg ik ook de Champions League en natuurlijk het Nederlands dameselftal. Jullie zijn altijd welkom om aan te schuiven voor een voetbalpraatje.