Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Carolien van den Heijkant

Junior Security Specialist

Hoi, ik ben Carolien van den Heijkant en op moment wonend in het ‘verre’ Zuid-Limburg.

Ik heb een achtergrond in de gezondheidszorg, specifiek in ergotherapie en Global Health. Hier heb ik gewerkt met programma’s waarin vertrouwelijke informatie van cliënten staat. Ik ben me toen steeds bewuster geworden van de toegang die we hebben tot deze informatie, hoe belangrijk het is om deze informatie te beveiligen en hoe werknemers hier een cruciale rol in spelen. De interactie tussen het technische en menselijke aspect in een dynamisch werkveld is wat voor mij de cybersecurity sector zo interessant maakt. Door het volgen van online cursussen is mijn affiniteit en motivatie voor dit vakgebied sterk gegroeid en wist ik dat ik verder wilde in cybersecurity.

Wat mij aantrekt in het traineeship van Motiv is de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan met het behalen van internationaal erkende certificaten en werkervaring op te doen als junior security specialist.

Om te starten met een groep trainees zorgt voor motivatie en gezelligheid. Ik zie dit traineeship dan ook als een goede opstap naar een baan waarin ik kan bijdragen aan het veiliger maken van de groeiende digitale wereld waarin we leven.

In mijn vrije tijd probeer ik graag nieuwe restaurantjes en gerechten met vrienden en familie uit, wat nu gelukkig ook steeds meer kan. Ik lees graag en boks een paar keer per week. Een van mijn passies is reizen. Ik heb voor mijn opleiding Global Health een paar maanden in Noorwegen en Canada gewoond. Daarnaast heb ik een half jaar in Nieuw-Zeeland  gewoond om te werken en reizen. En nee, helaas ben ik Frodo niet tegengekomen.