Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Alen Rovčanin

Junior Security Specialist

Hi, leuk dat je kijkt naar mijn profiel! Ik ben Alen Rovčanin, een gemotiveerde security professional geboren in Rotterdam.

Ik heb een ICT-beheer studie afgemaakt in 2021 waar ik veel heb geleerd over de IT-infrastructuur binnen een bedrijf en hoe je die zelf kan beheren en opbouwen. Tijdens die studie kwam ik in aanraking met cybersecurity. Naast die studie heb ik toen zelfstandig veel tijd gestoken in cybersecurity en de bijbehorende onderwerpen.

Ik heb toen de gelegenheid gekregen om bij het CCV (Centrum voor Criminaliteitspreventie)  verschillende ondernemers te adviseren als ‘cyberbuddy’. Daar heb ik met name het belang gezien van security awareness en beleid. Iets wat ik graag meeneem naar Motiv.

Verder kreeg ik tijdens mijn studie een hele interessante stage aangeboden waar ik echt de vrijheid kreeg om mijn eigen onderzoek en aanbevelingen te doen binnen het bedrijf. Hier hield ik me bezig met het verhogen/behouden van de security awareness en het op niveau houden van de security maatregelen gebaseerd op de ISO27001-certificering.

Deze ervaringen verhoogde mijn motivatie om te solliciteren bij Motiv Academy en te starten met het ontwikkelen van mijn carrière als security specialist.

Ook heb ik een tijdje mijn eigen webdesign bedrijf gerund en zo nu en dan neem ik nog opdrachten aan om websites te ontwikkelen. Naast werken geniet ik ook van uitjes met mijn familie en vind ik het fijn om af en toe het basketbalveld te bezoeken om daar te sporten.

Ik hou van een uitdaging en ik kijk ernaar uit om bij Motiv mijn vaardigheden verder te ontwikkelen.