Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Deel deze pagina

Aernout Kolijn

Junior Security Specialist

Hello! Ik ben Aernout, 29 jaar en woon in Amersfoort. De afgelopen jaren heb ik het mbo, hbo en een masteropleiding doorlopen. Dankzij mijn opleidingen heb ik in Londen, Seoul, Ljubljana en Den Haag mogen wonen. In de komende jaren ga ik veel leren over cybersecurity en computernetwerken, een traject waar ik erg enthousiast over ben.

Mijn achtergrond ligt in geopolitieke studies. Ik heb altijd al iets met politieke veiligheidsvraagstukken willen doen en aan het begin van mijn master Internationale Betrekkingen kwam het besef dat de toekomst van geopolitiek bepaald gaat worden door cybersecurity. In mijn vrije tijd lees ik veel boeken en artikelen over China, Rusland en verschillende inlichtingendiensten. Dit zijn ondewerpen waarbij cyber warfare een grote rol speelt. Omdat ik altijd een grote interesse voor tech en big data heb gehad, leek de stap naar cybersecurity een logische zet.

Het traineeship bij Motiv spreekt me om verschillende redenen aan. We volgen klasikaal opleidingen en doen examens. Dit geeft datzelfde fijne gevoel als op de universiteit: samen blokken en resultaten behalen. Vervolgens gaan we onze nieuwe kennis over netwerken, digitale dreigingen en veiligheidsvraagstukken toepassen op de werkvloer. Beter kan bijna niet!

Ik hoop me de komende jaren te kunnen ontwikkelen tot een expert op het gebied van digitale veiligheid. Cybersecurity is voor mij een geopolitiek onderwerp en we moeten hard aan de slag om onze digitale infrastruur verdedigbaar te maken. Hier wil ik een rol in spelen. Het lijkt me geweldig om bedrijven en overheidinstanties te kunnen adviseren over digitale veiligheid: hoe beschermen we kwetsbare klantdata, wat te doen bij ransomware-aanvallen, hoe zijn digitale indringers buiten de deur te houden? Dit zijn vragen waar ik antwoorden op wil kunnen geven.

In mijn vrije tijd doe ik erg graag aan sport – hardlopen, fitness, boksen en mountainbiken – en lees ik politieke boeken. Vanwege mijn werkervaring als journalist volg ik het nieuws dagelijks en ga ik graag met nieuwe mensen in gesprek.

Ik kijk ernaar uit nieuwe collega’s en klanten te leren kennen en heb erg veel zin in mijn carrière te starten bij Motiv en Atos. Zelf ben ik een voorstander van een leven lang leren, en de cyberindustrie geeft hier de perfecte middelen voor!