Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Het werk van een cybersecurityspecialist

Cybersecurity omvat veel meer dan ‘hacker worden’. Onze topspecialisten zijn getraind om criminelen altijd een stap voor te zijn. Ze zijn communicatief vaardig, zo scherp als een mes en altijd alert. Nieuwe dreigingen liggen continu op de loer en dat houdt het spannend.

Werken als cybersecurityspecialist

Wij maken gebruik van de modernste technieken en middelen; een soort cyber-CSI. Zo proberen wij de hackers altijd voor te zijn en Nederland veilig te maken en te houden.

Jij start meteen in de basis en krijgt dus een fulltime baan!

Wij leiden je op. Je volgt internationaal erkende opleidingen en behaalt de bijbehorende certificaten terwijl je gewoon aan de slag gaat. Iedere deelnemer is van meet af aan een volwaardige collega; niet meer in de schoolbanken, maar meteen zelf aan de knoppen. Uiteraard met een goed salaris en uitstekende arbeidsvoorwaarden!

Tijdens het traineeship start je jouw carrière met het werk als Security Engineer op het NOC van Motiv, als SOC Analist binnen het Motiv SOC of het SOC bij één van onze klanten. Daarnaast is het mogelijk dat wij onze klanten helpen hen digitaal weerbaarder te maken, door hen te adviseren omtrent informatiebeveiliging. Een echte Security Consultant dus!

Let op: het traineeship is géén stage.

Jouw werkdag ziet er als volgt uit
  • Samen met jouw collega’s op het NOC en SOC ben je een onmisbare schakel als het gaat om het signaleren, controleren en analyseren van security-gerelateerde gebeurtenissen;
  • Je bent continu op zoek naar het verbeteren van de alarmeringen, de detectieve en preventieve maatregelen die we inzetten bij onze klanten;
  • Je bent in staat kwetsbaarheden te beoordelen op risico en impact voor de klant en deze daarin te adviseren;
  • Je lost zelfstandig of samen met onze Security Engineers verstoringen op, op het vlak van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid;
  • Je houdt je onder andere bezig met: Security Operations, Vulnerability Management, Cybercrime prevention, incident response, forensics en Security Information & Event Management (SIEM).