Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Wij helpen u met uw securityuitdagingen! Onze Junior Security Specialisten zijn absolute alleskunners op het gebied van cybersecurity. Deze alleskunners krijgen een sterke technische fundering mee, waardoor zij breed binnen de organisatie ingezet kunnen worden.

Onze visie

In 2016 is het idee ontstaan om ons eigen opleidingsinstituut op te richten. Het aantal beschikbare securityspecialisten en hun opleidingsniveau blijven chronisch achter op de vraag vanuit de sterk groeiende markt. IT-dreigingen zijn permanent geworden en onze prioriteit is een veiliger digitaal Nederland.

Onze reactie hierop is de Motiv Academy; het opleidingsinstituut van Motiv ICT Security. Na twee succesvolle pilots zijn we in september 2018 gestart met een groep van zes trainees. Inmiddels zijn er 25 trainees die ons opleidingsprogramma volgen.

Twee dagen in de week gaan zij aan de slag met diepgaande theorie of trainingen en de overige drie dagen doen zij werkervaring op bij ons eigen SOC. Tevens is het mogelijk werkervaring op te doen bij u op locatie; een win-win!

Behaalde certificaten

In acht maanden tijd worden veelbelovende hbo- en wo-afgestudeerden opgeleid tot cybersecurityspecialist. Dit doen wij door een combinatie van studeren en werkervaring aan te bieden op ons eigen Security Operations Center (SOC); het hart van ons cybersecurity-landschap. In deze acht maanden behalen zij zes internationaal erkende certificeringen door middel van zelfstudie en klassikale trainingen van echte experts uit de IT-branche:

  • ISO 27001;
  • ITIL;
  • CompTIA / CCNA;
  • Python;
  • CEH;
  • SANS SEC401.

Tevens kunnen zij, in overleg met u als opdrachtgever, nog twee certificaten naar keuze halen en hebben zij de keuze uit meer dan 100 verschillende opleidingen. Denk daarbij aan CISM, SOC-analisten opleiding en product gerelateerde opleidingen.