Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Wij helpen u met uw security uitdagingen!

Onze Junior Security Specialisten zijn absolute alleskunners op het gebied van cybersecurity. Deze alleskunners krijgen een sterke technische fundering mee, waardoor zij breed binnen de organisatie ingezet kunnen worden.

Onze visie

In 2016 is het idee ontstaan om ons eigen opleidingsinstituut op te richten. Het aantal beschikbare securityspecialisten en hun opleidingsniveau blijven chronisch achter op de vraag vanuit de sterk groeiende markt. IT-dreigingen zijn permanent geworden en onze prioriteit is een veiliger digitaal Nederland.

Onze reactie hierop is de Motiv Academy; het opleidingsinstituut van Motiv ICT Security. Na twee succesvolle pilots zijn we in september 2018 gestart met een groep van zes trainees. Inmiddels volgen jaarlijks ruim 50 trainees ons opleidingsprogramma.

In recordtempo worden zij klaargestoomd met diepgaande theorie of trainingen, waarna zij vervolgens werkervaring opdoen bij ons eigen NOC en SOC. Tevens is het mogelijk werkervaring op te doen bij u op locatie; een win-win!

Behaalde certificaten

In zes maanden tijd worden veelbelovende hbo- en wo-afgestudeerden opgeleid tot cybersecurityspecialist. Dit doen wij door een combinatie van studeren en werkervaring aan te bieden op ons eigen Network Operations Center (NOC) en Security Operations Center (SOC); het hart van ons cybersecurity-landschap. In deze zes maanden behalen zij zes tot acht internationaal erkende certificeringen door middel van zelfstudie en klassikale trainingen van echte experts uit de IT-branche op basis van de volgende onderwerpen:

  • ISO 27001/27002
  • Information Security
  • Networking
  • Systems Security
  • Threat Intelligence
  • SOC-analyses
  • Identity & Access Management
  • Cryptography

Tevens kunnen zij, in overleg met u als opdrachtgever, nog twee certificaten naar keuze halen en hebben zij de keuze uit meer dan 200 verschillende opleidingen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld CISM, CHFI of product gerelateerde opleidingen.